Voor kinderen
Kookanje biedt op aanvraag kookworkshops aan voor kinderen van drie tot twaalf jaar. De seizoenen vormen de rode draad doorheen de recepten.
Het concept is eenvoudig. We koken samen. Daarna dekken we de tafel en is het tijd om te proeven.
Hieronder vind je enkele ideeën.
Praktisch
Wat moet je voorzien?
- een keuken met kookvuren, warm stromend water en een oven
- bestek, servies, tafels en stoelen
- een begeleider en vanaf 10 kinderen een extra begeleider
- drankjes
De prijzen zijn exclusief verplaatsings- en parkeerkosten.
Kostprijs
Een kookworkshop van 2 uur kost € 190 (exclusief ingrediënten en verplaatsingskosten).
Enkele ideeën
Zzzoem, een bijtje en een honingbloem
Tijdens deze workshop koken met met eetbare bloemen en honing.
- kruidige peperkoekjes, bloemenlimonade, honingcakejes met eetbare bloemen, knapperige granola met honing, zomerfruit en Griekse yoghurt …
- 2 uur
Tutti frutti
- fruitflapjes, zomerse crumble, frozen yoghurt, watermeloentaart, pina colada (natuurlijk alcoholvrij!) …
- 2 uur
Theekransje
- koekjes, scones, cakepops, Welsh cakes, fruitflapjes … met een kopje thee
- 2 uur
Picknicktijd
- ‘salad-in-a-jar’, mini-groententaartjes en zoete wraps
- 2 uur
Wereldkeuken
We maken een reis rond de wereld in hartige of zoete gerechten.
- Marokkaanse muntthee, quesadilla’s uit Mexico, zelfgemaakte pasta uit Italië, scones uit het Verenigd Koninkrijk, Zweedse kaneelbroodjes …
- 2 uur
De recepten uit de sprookjeskeuken
In deze workshop wordt het koken afgewisseld met het vertellen van sprookjes.
- Koekjes en ‘wijn’ van de mama van Roodkapje, peperkoektaartjes van de heks uit Hans en Grietje, appelbroodjes van Vrouw Holle
- 3 uur
Op bezoek bij Pettson en Findus
We maken kennis met opa Pettson, zijn gekke poes Findus en de munkels.
- pannenkoekentaart, Zweedse kaneelbroodjes en zelfgemaakte limonade
- 2,5 uur
‘Goeiemorgen, beste buur’
Het verhaal ‘Goeiemorgen, beste buur’ begint met een ei en eindigt met een feestje onder vrienden. We maken, net als de dieren uit het verhaal, een toetje.
- kruidige koekjes, appeltaart, appelkoekjes en thee
- 2 uur
Mooie rode appels
- mueslikoekjes met appel, toverappels, pannenkoekjes met warme appels
- 2 uur
Voor volwassenen
Seizoensgebonden en lokaal
Tijdens deze workshop bereiden we een veggie lunch, ‘afternoon tea/coffee’ of diner met seizoensgebonden en lokale producten in de hoofdrol.
De workshop kan op locatie of in de goed uitgeruste keukens Foodies Arena in Gent.
We werken een voorstel uit op maat van de wensen van je groep.
Mini-workshop ‘Miss Mastel’
‘Mastellen stijken’ is een stukje Gents culinair erfgoed. Je maakt kennis met het verhaal achter deze specialiteit, de ingrediënten en gaat zelf aan de slag. Leuke foto’s verzekerd!
Mastellen strijken is een leuke stop op een culinaire wandeling, een teambuilding, een feest …
We werken een voorstel uit op maat van je groep.